Voorwaarden

Voorwaarden

– Bespreek met uw dierenarts of uw hond geschikt is om mee te gaan fietsen, vóórdat u ons benaderd. Hij/zij kent uw hond en kan een goede inschatting maken.

– De hond moet gezond zijn! Honden met gezondheidsproblemen, zoals gewrichtsklachten, rugklachten, problemen met de ademhaling, hart- en bloedsomloop, beschadigde voetzooltjes en honden die moeten herstellen van een operatie, worden niet meegenomen voor een fietstocht.

Wij vertrouwen erop dat u eerlijk bent over de gezondheid van uw hond!

– Is uw hond net geopereerd of hersteld van een ziekte, dan ontvangen wij graag een schriftelijk bewijs van uw dierenarts waarop staat wanneer wij weer met uw hond mogen fietsen en onder welke voorwaarden. Denk hierbij aan korte stukjes
om het fietsen rustig op te bouwen.

– Uw hond mag niet angstig, aanvallend of onvoorspelbaar reageren op fietsers en ander verkeer. Bij voorkeur is de hond gewend om naast een fiets te lopen.

– Uw hond moet andere honden en overige dieren kunnen negeren.

– Een fietstochtje duurt ongeveer 25 minuten.

– Er wordt alleen gefietst bij een buitentemperatuur tussen de 5 en 19 graden celcius.

– Er wordt niet gefietst als de wegen glad zijn door ijzel, hagel of sneeuw.

– U bent WA-verzekerd en kunt dit aantonen.
De wet stelt namelijk dat de bezitter van een hond altijd aansprakelijk is voor de schade die het dier bij een ander aanricht. Een WA-verzekering is daarom vereist. Als u WA-verzekerd bent, is uw hond dat ook.

– U neemt de volledige dierenartskosten voor uw rekening, indien er (direct) medische zorg voor uw hond nodig is.

– U dient een contract te tekenen, waar alle afspraken en voorwaarden in vermeld staan.

– Hondenuitlaatservice Passewaaij behoudt zich het recht om de voorwaarden te wijzigen of nieuwe voorwaarden toe te voegen.
Wij zullen u hier altijd vooraf van op de hoogte brengen.